Мостарда от Кремона със Смесени Плодове 380gr - Пикантна

9.90лв. 13.90лв.
  • Производител: A.Fieschi
  • Код: FIES380MOST
  • В наличност
Етикети: Деликатеси

Описание

Аугусто Фиески е страстен ценител на гастрономическите традиции на Кремона - Северна Италия. Още в далечната 1867 година започва занаятчийско производство на тороне (нуга), мостарда (горчица от плодове), сладкиши и специализирани сладка. Използва единствено и само най-висококачествени суровини. Неизменното за близо два века качество и вкус, са признати и ценени в цяла Европа. Името Фиески е станало с годините нарицателно за качество.

Малко история:  Мостардата от Кремона е една световно известна подправка, за която има данни още в 37 г. сл.н.е. .Била е привилегия за крале и благородници.Данни за Мостардата от плодове намираме за първи път  в “De Rustica” (книга на Марко Теренцио Вароне в 37г сл.н.е.,  която илюстрира важността на зeмеделието). Появява се отново в 1475г в “De honesta voluptate et valetudine” ,  колекция от гастрономически рецепти на Бартоломео Саки от Кремона. 

В последствие, през 1533 г,  бъдещата кралица на Франция, Катерина де Медичи,  въвежда Мостардата от Кремона в кралския двор, което е описано в “Il cuoco reale e il contadino” (кралския готвач и замеделеца) от 1780г.

Какво е Мостарда?  Този “сос” със сладък и пикантен вкус е произведен по древна, традиционна рецепта от Кремона. За неговата направа се използва смес от плодове, внимателно подбрани от най-плодотворните италиански зони за производство. Плодовете се овкусяват, като се заливат със сироп от захар и ароматен сос от синапено олио. 

Да се отбележи, че както всички храни, приготвени с олио от синап, характерният пикантен вкус при дегустиране в началото, постепенно изчезва.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител A.Fieschi
Произход Кремона - Италия
Количествено съдържание 380gr
Алергени в производствената среда Може да съдържа следи от фъстъци и други ядки
Вкус Наситената първоначална пикантност бързо отшумява
Съвети на Кулинаря На плодовата мостарда от Кремона може да се насладите във всички сезони, защото успява да превърне всяка порция от сирена, кашкавали, салами и меса в изискано ястие, богато на вкус и аромат. В Кремона и цяла Италия е неизменен придружител на всички гозби от варени меса.

Коментари (1)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()